Akcia „Jablko-citrón“

30.04.2005 Celý región

V termíne od 2.5.2005 do 12.5.2005 sa uskutoční na celom území SR 5 ročník preventívno-výchovnej akcie na úseku dopravy pod názvom „ Jablko-citrón̶...
V termíne od 2.5.2005 do 12.5.2005 sa uskutoční na celom území SR 5 ročník preventívno-výchovnej akcie na úseku dopravy pod názvom „ Jablko-citrón“ , ktorej organizátormi sú Generali Poisťovňa, a.s. a Policajný zbor.

Uvedená akcia sa uskutoční vo všetkých krajských a okresných mestách za účasti pracovníkov Generali Poisťovne, a.s. , pedagogických pracovníkov a žiakov 5. ročníkov základných škôl, pričom dopravná polícia vykoná kontrolu dodržiavania ustanovených rýchlostí vozidiel a ohľaduplnosti vodičov motorových vozidiel voči ostatným účastníkom cestnej premávky. Žiaci základných škôl budú hodnotiť vodičov podľa ich správania sa za volantom.

Zistené porušenia pravidiel cestnej premávky budú riešené spravidla dohováraním, pričom prítomní žiaci odovzdajú páchateľovi priestupku citrón a požiadajú ho o ohľaduplnejšie správanie, nakoľko takouto jazdou ohrozujú nielen svoj život, ale aj životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Tým vodičom, ktorí pravidlá cestnej premávky neporušia, žiaci poďakujú a odovzdajú veselý obrázok a sladké jablko.

Podobné dopravné preventívne akcie, keď deti hodnotia vodičov jablkom alebo citrónom realizuje poisťovňa Generali aj v iných európskych krajinách, napríklad v Čechách, Poľsku alebo v Maďarsku.

Harmonogram konania spomínanej preventívno-výchovnej akcie v jednotlivých okresoch na teritóriu Prešovského kraja je nasledovný:

Dňa 2.5.2005
a) v čase od 10.00 – 11.30 hod. : Poprad, Kežmarok, Humenné, Medzilaborce
b) v čase od 14.00 – 15.30 hod. : Levoča, Stará Ľubovňa, Vranov n/Topľou, Stropkov, Snina

Dňa 3.5.2005
v čase od 10.00 – 11.30 hod. : Svidník, Bardejov, Prešov, Sabinov
 

Vyberte región

mark